Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jenže, pane autore, vy mylně předpokládáte, že se ti, kteří nad sliby AB radují, zamyslí nad konsekvencemi. Tedy, že jim přitom dojde, že platí zákon zachování hmotnosti (=pokud chci na některou hromádku přisypat, musím z jiné ubrat) a co hůře, že aby tyto příspěvky AB dodržel, bude muset současně zadotovat i ministerstvo dopravy, konkrétně posílit ČD spoje, které jsou už teď předimensované, takže se tam ti důchodci ani nevejdou. Věřte, že tak daleko, že tím budou postiženi jejich potomci a různá průmyslová odvětví, natož že to na ně bude mít ve vzdálené budoucnosti dopad, už dohlédne jen zlomek populace. Vám děkuji za blog R^ karma

2 0
možnosti

Chtělo by to ještě doplnit kolik stálo a stojí zvyšování počtu a platů na centrálních i místních úrovních. Takže pouze bojujete za svůj vlastní plat. Považoval bych za velmi racionální vyhodnotit uplatnění absolventů škol na trhu práce a těm školám a t.zv. vysokým školám, kde je uplatnění velmi nízké, zrušit jakékoliv státní dotace a příspěvky.

2 0
možnosti

Ještě je jedna možnost (pravděpodobnější): Rozpočet je - přes všechny /klasické/ křiky správců kapitol rozpočtu - v jednotlivých kapitolách nadhodnocen a ministryně ví, kde brát.

2 0
možnosti

PS: Měl bych poznamenat že, ač důchodce, s tímto populistickým opatřením nesouhlasím.

4 1
možnosti

Těch 500 000 vidím v řádce "dávky".

1 0
možnosti

Autor má evidentně na mysli součet kapitol 333 a 361. Přečtěte si jeho větu o 500 mil. ještě jednou.

0 0
možnosti

Popsal jste to perfektně a sám vidíte ten počin marnosti ! Ve volbách, případně i předčasných, žádní Akademikové Hnutí Ano volit přece nebudou ! My např. potřebujeme - Skutečnou Důchodovu reformu, Jednoduché Stavební povolení, Stavět dálnice, Umenšovat byrokracii - úředníky, nezvyšovat Daně - (děje se, viz nápady MF z příjmu z 15 na 19%). Navíc, ke Státnímu dluhu není sebemenší důvod ! Ta konjuktura potrvá ještě asi 2 roky. A. Babiš neřeší co bude dále - Řeší aby nešel do basy a mohl vládnout. Co bude poté, je jedno ... Klasika, v kolektivu je oblíben:-)

4 1
možnosti

Ve školství je peněz dost, kdyby se nevydávaly na byrokraty a spoustu nesmyslů.

S tou naší vědou to také není moc slavné, je třeba "obrat" nesmyslné "humanistické" fakulty.

4 0
možnosti

Mam dotaz autore.

Je lepsi kdyz ten duchodce nebo student pojede se slevou vlakem nebo autobusem s dalsimi spolucestujicimi, nebo kazdy svym autem? A vzhledem k tomu, ze zadny z nich pravdepodobne neni zadny milionar, tak treba starou hodne smrdici Skodou 100.

Zastupujete tedy skupinu lidi co jsou nazoru po nas potopa?

5 0
možnosti
Foto

I74v70a25n 44M25a86r33e91k

7. 4. 2018 21:41

Souhlas p.Vokoune. R^

0 0
možnosti

Celospolečensky žádné náklady navíc nevznikají resp. ne "raketově". Vlak,autobus má v podstatě resp. do určitého bodu shodné či nepatrně vyšší náklady jede-li poloprázdný či poloplný. Jde jen o finanční přesun a stát už ví kde třeba ČD ubere.

Zaostávání důchodů se bude proti mzdám a platům stále zvyšovat a tak bych jako státník také hledal, kde seniorům "přilepšit" a moc to nestálo. I z lidského pohledu, nejen kvůli volbám.

Ale osobně bych zavedl omezení, ne na Pendolino, ne na ranní špičku. Například ...

2 0
možnosti

V návrhu rozpočtu jsou reálné škrty a z toho 500 mil. pro vědu, výzkum a školství. Dalších 200 mil zdravotnictví atd. To jsou reálne celospolečenské dopady a především snižujeme investici do budoucnosti.

2 0
možnosti
Foto

I77v63a29n 37M69a10r91e40k

7. 4. 2018 20:44

Máte to skutečně perfektně propočítané p.Matisko, a já 68 letý penzista sdílím s Vámi solidárně vaše obavy. Nicméně, veřejnou dopravu nepoužívám, ač bych na tom po desátém červnu mohl podle přesvědčení některých vydělat "majlant" , tím, že každodenním cestováním odnikud nikam budu ožebračovat stát a tím i rozpočet Raději budu nadále používat jen své vlastní dopravní prostředky a nákupem setsakramentsky zdaněných pohonných hmot podpořím chřadnoucí ekonomiku této země . R^ [>-]

2 1
možnosti

Když už se někteří lidé vzrušují nad slevami v dopravě pro přestárlé (staří lidé moc necestují) a studenty (ušetří jejich rodiče), zeptal bych se, proč obce zbytečně v noci plýtvají energií? Protože tu vládne ČEZ? Nějaký talentovaný matematik by mohl propočítat, kolik by se nam to v celém státě dalo ušetřit, kdyby se na nefrekventovaných silnicích/ulicích svítilo dejme tomu o 50% méně -aspoň by se líp spalo. Podobných možností, jak šetřit, je určitě hodně, ale z lobbistických zájmů sloužících velkým firmám (nebo komu?) se to neděje. Mladí, zapněte mozky, budete povinně maturovat z počtů.

2 0
možnosti

V noci se také osvětlují hrady,zámky, kostely.

1 0
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1334x
Podnikám v oboru IT a marketingu na webu. Vzdělávám se v různých oblastech a sleduji dění kolem sebe. Vždy preferuji racionální a faktický přístup pro řešení problémů. Vážím si vzdělání a co nejvíc předávám dál.

Seznam rubrik