Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P51e39t73r 74V82e77s65e54l83ý

11. 4. 2018 22:58

No, uvidíme za 10-15 let. Pokud bude pokračovat současný trend, tak věřím tomu, že autor se bude k tomuto článku hlásit méně, než špičky EU k Lisabonské strategii.

0 0
možnosti
PM

Článek je postavený na faktech. Když se změní realita, upravím svůj postoj. Nevím, jestli jste celý článek četl, protože chce zdůraznit pozitivní přístup a ukazuje, že i menší subjekty mají možnost aktivně ovlivnit dění v celé EU.

Ale je tady zásadní uvědomit si realitu, jak společenskou, tak ekonomickou. Dnešní globalizace je tak silná, že zavírání hranic a neochota podílet se na globálních problémech jenom škodí.

4 0
možnosti
JZ

V životě jsem neslyšel/nečetl argument, že "za všechno může EU". To jen eurohujeři (to slovo nemám rád, ale vy jste ho taky použil) si přejí, aby odpůrci EU argumentovali takto jednoduše, protože je pak jednodušší je shodit.

Ano, za korupci nemůžou dotace, ale čím víc dotací, tím víc korupce. Dotace víceméně nepřinášejí nic pozitivního, zato spoustu negativního.

Za pointu ohledně jazykové vybavenosti politiků ale máte ode mě plus:-)

Závěrem: všechny ty ekonomické záležitosti jsou ale naprosto podružné ve světle toho, jak EU přistupuje k migrační krizi. "Evropské" řešení migrační krize je pro mě naprosto nepřijatelné, i kdyby alternativou byl ekonomický propad ČR na úroveň Ruska (tak zle na tom ovšem ani v případě czexitu nebudeme).

1 0
možnosti
PM

Systém dotací bohužel existuje jak na úrovni EU, tak na úrovni ČR. Zkrátka se podporují méně rozvinuté regiony, aby se snižovaly rozdíly. Korupci dělají úplatní politici, ne dotace.

Co se týče ekonomického propadu, byl by tragicky zásadní. Teď se nám to mluví, že to zvládneme, ale realita by fakt bolela.

Co se týče migrační krize. Fajn, řešení EU se nám nelíbí. Ale co konstruktivního udělala vláda ČR pro řešení? Kromě kopání kolem sebe, že migranty nechceme, se událo opravdu málo, co by vedlo k řešení problému.

3 0
možnosti
MS

Myslím si, že tuhle práci - tedy vyvracení výroků - měli dělat politici a PR agenti, kteří jsou veřejně činní a tu práci měli dělat už před lety, kdy měli dost příležitostí k veřejné osvětě. Když vezmu v potaz fakt, že například v TV se začaly objevovat propagační reklamní EUspoty teprve před pár lety, ačkoli jsme členem 15 let, tak propagátoři jen brali dotace za nic.

Bohužel jsme se dostali do fáze, kdy už jakékoli relevantnější argumenty vaši odpůrci nepřijmou, protože je po volbách a ve sněmovně dostali šanci populisté. A v dalších ta šance bude zase větší, pokud se pravice neprobere z letargie a nevyndá hlavu z Babišova zadku.

Euroskepse exponencionálně stoupá ve všech členských zemích hlavně proto, že podobné výroky nevyvrací politici od kterých se to očekává, ale blogeři. Jinek hezký článek, akorát bych - u čísel import/ export - chtěl vidět procenta "čistý import/čistý export", bez podílu prostředníků. Pak jsme někde u cca 30% exportu,

1 0
možnosti
VV

No, meli by. Ale opak je pravdou. Pamatujete si jeste na ministrini "koblihu" co jeji nesmyslny vytvor svedla na narizeni z Bruselu?

1 0
možnosti
VV

Dal jste si praci a pravdive vse vysvetlil. Ovsem ti, kteri veri jen Sputniku a rossia today neuveri.

6 0
možnosti
MB

Váš článek je logický, vyargumentovaný a srozumitelný. Z těchto důvodů budete napaden ! viz dole - "Většina argumentů autora je logicky vadná". Měl jste tam více vmontovat Rusko, přestože s nimi máme obchod asi za 2%. Podobně Čínu, přestože náš vývoz neroste a jejich investice v ČR klesají ! Nezapoměňte, že řada lidí, i kdyby viděla jak A., Babiš - Na vlastní farmě znásilňuje klokana - tak by se nepohoršila ! Ujal se nebohého zvířete ! Podobně je to s Milošem a Tomiem. Článek dobrý, v příštím to tam nějak zamontujte, uvidíte ten příznivý ohlas ! ... :-)

7 0
možnosti
PM

Já jsem si říkal, že řvaní asi zabere víc :D

Teď právě fičí Rusko, imigranti a "oni za to můžou", tak jsem doufal, že pár pozitivních faktů povzbudí k pozitivnějšímu přemýšlení nejen o EU, ale celkově o problémech ve společnosti.

Nedávno mi to, podobně jak píšete, vpálil do obličeje člověk, o kterém vím, že je hodně inteligentní. Jeho argument zněl - EU nepotřebujeme, budeme obchodovat s ruskem a čínou. ;-D No super, proč se tak neděje ve velkém už teď?

4 0
možnosti
JL

Pokud má někdo v programu opustit EU, tak ho žádný racionální důvod k setrvání nepřesvědčí.:-)R^

4 0
možnosti
PM

No, aspoň zkusím vyvrátit některé nesmysly :)

3 0
možnosti
Foto

Karma! R^

Jen se obávám, že ti, co by se nad tím měli zamyslet, to stejně odmítnout pochopit.

8 0
možnosti
OB

S veškerou úctou ke zdejším blogerům a kritikům EU, mně se jejich kritika moc nelíbí. Nedávno jsem narazil na text prezidenta Klause " Evropa má pořád problém a my s ní" ten článek nemá chybu 3x bych ho podepsal, tohle já považuji za konstruktivní kritiku EU, můžete si text přečíst a příště napsat blog v čem Václav nemá pravdu. Malování dnešních problému na růžovo nám nepomůže, akorát budou dál sílit tragédi typu Okamura apod.

http://institutvk.cz/clanky/1059.html

1 0
možnosti
Foto

J31á18n 11G97u42t96t72e51k

11. 4. 2018 15:58

Takze podle Vas, pane Bartosi, je konstruktivni kritika rict - cituji z Vami nazdileneho clanku:

Před rokem se zdálo, že existuje naděje na změnu ve Francii (ale přišel Macron), v Rakousku (ale do úřadu byl dosazen Van der Bellen), v Holandsku (Wilders – i když neprohrál – nezvítězil), v Německu (AfD se sice slušně dostala do Bundestagu, ale tím se buď tak vyčerpala nebo uspokojila, že už o ní není slyšet).

Tzn. predstava pana Klause, Vami podepsana, je aby ve Francii vyhrala Le Penn, v Rakousku OFD, v Nemecku AfD - kde vsechny tito strany chteji zavrit hranice, zaclit import, a vykaslat se na spolupraci v ramci EU?

5 0
možnosti
PB

P33e96t77r 52B22e19r42a60n

11. 4. 2018 15:29

Myslíte to velice dobře, ale umíte si představit, že tohle vysvětlujete těm bodrým, mnohobuněčným spoluobčanům, kteří vychází v plastové obuvi a mikině ze supermarketu co miluje Česko, a tlačí svůj nákupní vozík plný levných eurosraček? ;-)

3 0
možnosti
PM

No, aspoň bych se pokusil nastínit některé výhody a argumentovat proti zjevným nepravdám :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1334x
Podnikám v oboru IT a marketingu na webu. Vzdělávám se v různých oblastech a sleduji dění kolem sebe. Vždy preferuji racionální a faktický přístup pro řešení problémů. Vážím si vzdělání a co nejvíc předávám dál.

Seznam rubrik