Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Rusko spoleha na taktiku, kterou pouzilo ve druhe valce v Cecensku. Totalni devastace mest i s civilnim obyvatelstvem, bez ohledu na vlastni ztraty. Koncentraci (filtracni) tabory. Vyuziti kolaborantu (Kadyrov). Zapad proti tomu NIC neudela, protoze nemuze riskovat nuklearni valku s Ruskem, coz Putin sikovne vyuziva k vydirani.Sankce nefunguji, pokud Nemecko plati ruskou agresi penezmi za plyn. Nemecti politici (zeleni, socialisti i CDU) by meli stat spolu s Putinem pred mezionarodnim soudem, jako valecni zlocinci.

3 0
možnosti
BM

"экс-начальник группы 1-го направления 1-го управления Главного оперативного управления Генштаба ВС РФ",

není bývalý náčelník generálního štábu.Rv

O zapojení ukrajinských sil do gruzínského konfliktu v r. 2008 se často nepíše.

2 0
možnosti
JL

Předestřu svoji starou myšlenku, že války jsou většinou zbytečné. Jak známo SSSR se rozpadl, zanikl a žádné války k tomu nebylo zapotřebí.- Kdyby někdy v 80.letech nebo 60.letech nějaký americký génius usoudil, že je nutné SSSR zničit vojenskou silou, došlo by k válce, která by dejme tomu skončila vítězstvím USA, ale zahynulo by při ní nebo po ní asi 100 milionů lidí a velké oblasti světa by byly na pár tisíc let zamořené a neobyvatelné. Podobná situace se děje nyní na Ukrajině - Rusko zaútočilo na Ukrajinu a hrozí světová válka. Někdo si myslí, že válku s Ruskem by Západ snadno vyhrál a k jadernému střetu by nedošlo. To je ale nejisté. Nevíme to. I válka proti Ukrajině je z ruského hlediska v podstatě zbytečná: Putin ji zdůvodnil jednak tím, že chrání Rusy na východě, jednak že Ukrajina chce do NATO a tím ohrožuje Rusko. Ale Rusko je přece západními jadernými zbraněmi ohroženo pořád - zda je Ukr. v NATO nebo není na tom nic moc nezmění. A ochránit Rusy na východě - pokud o to fakticky šlo, o čemž pochybuju - mohl Putin udělat i bez agrese.

1 0
možnosti
MB

A nejsou náhodou státy NATO mnohem více ohroženy ruskými ponorkami s jadernými raketami, které se mohou kdykoliv vynořit pár kilometrů od pobřeží?

V podstatě vnitrozemské Rusko má nejbližší rakety NATO stovky km od svých hranic.

Hranice mezinárodních vod jsou cca 50km od pobřeží.

Nevím, o jakém obkličování a ohrožování V.V.P. furt mektá...

1 0
možnosti
RK

No pragmatický a realistický pohled už v Rusku neexistuje. Vládne tam tvrdá ideologie, která se neohlíží ani na ekonomiku, ani strategii, ani na vztahy, ani na nic jiného. Stalinisté už nevidí ani tak zřejmou věc, že když zničí Ukrajinu, nikdy už SSSR neobnoví.

6 0
možnosti
Foto

Bývalý náčelník generálního štábu měl pravdu. Putin a hloupá většina ruského národa tomu nevěřili.

R^ Díky za článek.

10 0
možnosti
PJ

hmm , takže souhlasíte s tím, že Ukrajinci jsou hlupáci, protože nechtějí být v Ruské zóně vlivu a USA vlastně přinutili Rusko zaútočit na Ukrajinu? Ten článek je fakt blábol.

2 3
možnosti
SB

Tohle čtení bylo velice zajímavé a já vám děkuji, že jsem mi ho zprostředkoval a umožnil.

9 0
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1334x
Podnikám v oboru IT a marketingu na webu. Vzdělávám se v různých oblastech a sleduji dění kolem sebe. Vždy preferuji racionální a faktický přístup pro řešení problémů. Vážím si vzdělání a co nejvíc předávám dál.

Seznam rubrik